10 שאלות ותשובות ברשלנות רפואית
רשלנות רפואית היא בין הנושאים המבלבלים וחמקמקים ביותר לטיפול בתחום הרפואה והמשפט כאחד. לכן בחרנו להקדיש את הסקירה שלפניכם לדיון ב- 10 שאלות ותשובות ברשלנות
דף הבית > עורך דין רשלנות רפואית
האם אירע לך מקרה של רשלנות רפואית? האם נותר לך נזק רפואי קבוע אשר פוגם באיכות חייך או גורם לך לאובדן הכנסה?
אם כך, דרוש לך עורך דין רשלנות רפואית מקצועי ומיומן בתחום.
אנו נשמח לסייע לך בתביעת רשלנות רפואית במטרה לקבל את הפיצוי המגיע לך מהגורם המעוול. משרד עו”ד כפיר דיין דובב הינו משרד בוטיק העוסק בתחום תביעות רשלנות רפואית ומעניק ללקוחותיו ייצוג משפטי מלא במקרים בהם יש צורך בשירותי עורך דין בתחום.
הניסיון הרב שבאמתחתנו מאפשר לא אחת לנתח את המצב העובדתי והמשפטי באופן כזה שיאפשר הערכה טובה לסיכויי התביעה. לשם כך, אנו נעזרים ברופאים בכירים מומחים בתחומים השונים כדי לבחון את המקרה לגופו, כך שניתן יהיה להמליץ על דרך פעולה מיטבית עבור הלקוח שלנו.
אנו נעריך מראש את הסיכוי המשפטי בתביעה על בסיס בחינת החומר הרפואי והיוועצות עם רופאים מומחים. שלחו לנו:
לאחר שנבחן את החומר נחזור ונעדכן אתכם ובמידה ונחשוב כי יש לתביעתכם סיכוי ממשי נזמן אתכם לפגישה.
ישנו מגוון רחב יחסית של סוגי התביעות שעורך דין רשלנות רפואית יכול לסייע בהגשתן. אולם בשורות הבאות נסקור את המקרים השכיחים ביותר המגיעים לפתחם של בתי המשפט בישראל:
כאשר רופא אינו מצליח לאבחן במועד ובצורה תקינה מחלה או ליקוי גופני אחר, חרף היכולת העקרונית לגלות את הבעיה במועד בו ניתן לטפל בה ביעילות רבה יותר, ישנו מקום לבחון מול עו”ד רשלנות רפואית את האפשרות להגשת תביעת רשלנות רפואית בגין כשל באבחון מחלות.
כשאישה העומדת ללדת מגיעה אל מחלקת היולדות, הציפיה המוצדקת שלה היא שיינתן לה סיוע רפואי איכותי, יעיל ומקצועי, שיסייע ללידה להתקדם על פי התכנון ותאפשר לידת תינוק בריא. אולם לצערנו הרב, ישנם מקרים לא מעטים של לידות שהסתיימו בנזקים בלתי הפיכים לבריאות הולד ו/או האם, לרבות מצבים שבהם האם או התינוק לא שרדו את הלידה בעקבות המחדל הרפואי שהתרחש במסגרתה.
כשסיבוכים כאלו מתרחשים בשל חוסר תשומת לב או הפרה של חובת הזהירות החלה על הצוות הרפואי במחלקת היולדות או בחדר הלידה, זוהי טרגדיה מכאיבה, מכעיסה ומיותרת, הפוגעת באופן בלתי הפיך במשפחה שלמה. במצבים אלו מתבקש במיוחד לפנות לקבלת סיוע משפטי מעורך דין רשלנות רפואית שיסייע בקבלת פיצוי כספי בהתאם לנזק שנגרם.
רשלנות רפואית מתרחשת לעיתים גם בהריונות, ובאה לידי ביטוי כמגוון מחדלים רפואיים שעלולים להביא לפגיעה נוראית ומרחיקת לכת הן באישה ההרה והן בעובר שהיא נושאת.
ההשלכות מלוות את הנפגעים למשך שארית חייהם, כמו גם הוצאות כספיות גבוהות מאוד הכרוכות בהתמודדות עם לידת ילדים בעלי מומים, תסמונות או מחלות (מה שידוע בעגה המשפטית בתור “הולדה בעוולה”) – שניתן היה לעיתים למנוע על ידי מתן טיפול רפואי מקצועי וקשוב יותר. לכן משפחות רבות בישראל שנפגעו מרשלנות רפואית בהריון, פונות גם הן לשירותיו של עו”ד רשלנות רפואית המסייע להן בבחינת ההיתכנות לקבלת פיצוי כספי בהגשת תביעת נזיקין.
בטבלה הבאה מידע סטטיסטי על היקף התביעות לרשלנות רפואית בארץ, משכן, סכומי פיצויים ועוד. חשוב לציין כי חלק מהנתונים הם הערכות שנאספו על בסיס ממוצעים, שכן המספרים המדויקים משתנים משנה לשנה ותלויים בגורמים שונים.
נושא | נתון | הערות |
מספר תביעות רשלנות רפואית ממוצע בשנה | כ- 4,000 | הנתון משתנה משנה לשנה, אך זהו הממוצע בהערכה גסה |
אחוז התביעות המסתיימות בפשרה | כ- 80% | רוב התביעות מסתיימות בפשרות המתקבלות מחוץ לכותלי בתי המשפט |
סכום הפיצויים הממוצע | כ- 250,000 ש”ח | הסכום משתנה מאוד בהתאם לחומרת המקרה |
משך זמן ממוצע לסיום תביעה | 3 עד 5 שנים בממוצע | תביעות מורכבות עשויות להימשך אף יותר |
תחומי רפואה עם מספר התביעות הגבוה ביותר | רשלנות רפואית גניקולוגיה, רשלנות רפואית בניתוחים כירורגיים, רשלנות רפואית אורתופדיה | תחומים אלו מועדים יותר לתביעות בשל אופי הטיפולים הניתנים במסגרתם |
עלות ביטוח אחריות מקצועית שנתית לרופא | 20,000 עד 100,000 ש”ח | תלוי בתחום ההתמחות וניסיון הרופא |
זמן התיישנות לתביעת רשלנות רפואית | 7 שנים | או עד גיל 25 לקטינים |
עלות ממוצעת של חוות דעת רפואית | 5,000 עד 15,000 ש”ח | תלוי במורכבות המקרה ומומחיות הרופא |
אחוז תביעות הפיצוים המוגשות בגין טעויות באבחון | כ- 30% | זוהי אחת הסיבות השכיחות להגשת תביעות רשלנות רפואית בארץ |
תביעות רשלנות רפואית בניתוחים מוגשות על רקע מקרים שבהם אדם נפגע מהתנהלות מרושלת של רופא מנתח, רופא מרדים, אח או אחות בחדר הניתוח או התרשלות מצד כל גורם רפואי נוסף שהיה מעורב בהליך הכירורגי שעבר. מצב חמור זה עלול להתרחש כאשר איש צוות מתחום הרפואה פועל תוך חריגה מפרקטיקת הטיפול המקובלת בנסיבות העניין, לקראת ביצוע הניתוח, תוך כדי ההליך הניתוחי או אחריו. כאשר נגרם למטופלים נזק הנובע ישירות מחריגה זו, יש מקום לשקול את האפשרות להגשת תביעת רשלנות רפואית בהליך ניתוחי, בעזרת עורך דין רשלנות רפואית מנוסה.
מחלות אונקולוגיות הפכו זה מכבר כגורם תמותה מרכזי בעולם המודרני, הגובה קורבנות רבים יותר ממספר האנשים המקפחים את חייהם בתאונות דרכים ובעקבות מחלות לב. במדינת ישראל לבדה, ישנם כ- 200 אלף אנשים שאובחנו כחולים בסרטן מסוגים שונים, כאשר מספר זה רק הולך וגדל משנה לשנה.
עובדה ידועה היא שאבחון מוקדם ומדויק של מחלות סרטניות, הוא הכרחי וחיוני למתן טיפול רפואי יעיל לחולים ומיקסום סיכויי ההחלמה של המטופל ופרוגנוזת ההישרדות שלו. למרבה הצער, מעת לעת אנו שומעים על מקרים של אנשים שחלו בסרטן אך מפאת מחדל של גורמי רפואה שעימם באו במגע, המחלה לא אובחנה במועד וסיכוייהם להילחם בה נגזלו מהם. מנגד, ישנם גם מקרים שבהם אדם שאינו חולה בסרטן מאובחן בשגגה כמי שנושא בגופו תאים ממאירים ועל רקע זה נדרש לעבור טיפולים רפואיים מורכבים ומכאיבים שפוגעים בסופו של דבר בבריאותו ובאיכות חייו. בשני התרחישים הללו, כמו גם במקרה של מתן טיפול רפואי בלתי מתאים או ניתוח כושל להסרת גידול סרטני, ישנו מקום להיוועץ בעו”ד רשלנות רפואית על מנת להעריך את הכדאיות של הגשת תביעת פיצויים.
גם בעולם הגנטיקה, ישנן תביעות רשלנות רפואית רבות המוגשות מדי שנה כנגד גורמים רפואיים שכשלו לכאורה באבחון מחלות תורשתיות ומומים מולדים על רקע גנטי, במועד ובאופן תקין. רבות מהתביעות הללו מוגשות בידי הורים לילדים נכים הסובלים מליקויים רפואיים שונים שישנו בסיס להניח כי ניתן היה לאבחן ואף לטפל בהם, טרום לידתם. תביעות פיצויים על רקע רשלנות רפואית באבחון מחלות גנטיות או רשלנות בטיפולים גנטיים, מן הראוי להגיש בליווי של עורכי דין מתחום הנזיקין שלהם ניסיון ספציפי בתיקים מסוג זה, היות ומדובר על מקרים שההיכרות עם עולם התוכן הרפואי הרלוונטי, היא המפתח להצלחה בהם.
בנוסף לרשימה חלקית זו של עילות להגשת תביעות פיצויים בעזרת עורך דין רשלנות רפואית, קיים מגוון מקרים נוספים שלא הזכרנו כאן. אולם בכל המקרים שבהם שוקלים להגיש תביעת רשלנות רפואית, הקריטריון הראשון שיש לבחון הוא האם ניתן להוכיח שהגורם הרפואי שרוצים לתבוע, אכן פעל בצורה חריגה, שאינה תואמת את הדרך שבה כל רופא אחר בתחומו היה מצופה לפעול בה.
עורך דין רשלנות רפואית יודע לקשר את לקוחותיו לרופאים מומחים מתאימים, לשם הערכת המצב הרפואי שלהם, אופי הנזק שנגרם להם והיקפו ולטובת חיזוק טענות התביעה בדבר הקשר בין הפגיעה למחדל הרפואי המדווח.
כאשר תביעת פיצויים מוגשת לבית המשפט בליווי של עורך דין רשלנות רפואית, עיקר עבודתו של עורך הדין היא סביב בניית האסטרטגיה המשפטית של התובעים וייעוץ ללקוחותיו בהתייחסות אל מהלכי הנתבעים ומייצגיהם. על מנת להגדיל את סיכויי התובעים לנצח בתביעה, יש להוכיח את קיומם של נזקים שמהם הם סובלים, את עצם התרחשותו של מחדל רפואי מצד הנתבעים, ואת קיומו של קשר סיבתי ממשי בין השניים.
ככל שעולה מהבדיקה הראשונית שללקוח אכן יש בסיס מוצק מספיק להגשת תביעת הרשלנות, עורך הדין יוכל להתקדם לשלב של בניית תיק הראיות עבור התובעים, השגת חוות דעת מרופא/ים מומחה/ים ובהמשך – להיערכות לייצוג התובעים בין כתלי בית המשפט.
העבודה מול עו”ד רשלנות רפואית מתחילה כאמור, בבדיקה של השתלשלות האירועים שהובילה לפגיעה במי שמעוניינים בהגשת תביעת הפיצויים. עורך דין מנוסה מתחום הרשלנות הרפואית, יודע על סמך ניסיונו, פרטי התיק שלפניו וההלכה הפסוקה בתיקים דומים, להעריך את הסיכויים לכך שבית המשפט יפסוק פיצויים לטובת לקוחותיו
רשלנות רפואית ניתן להוכיח כאשר נגרם נזק למטופל, וכאשר ישנו קשר סיבתי בין קרות הנזק לבין התרשלותו של הרופא המטפל. לפני הגשת תביעת רשלנות רפואית, מומלץ לקבל חוות דעת מעורך דין מיומן, אשר יוכל לעמוד על חומרת הנזק שנגרם ועל מידת התרשלותו של הרופא המטפל.
עורך דין רשלנות רפואית יסייע לכם לקבל את כלל המסמכים והאסמכתאות הדרושות המעידות על הנזק ועל מידת ההתרשלות של הרופא המטפל, לרבות קבלת חוות דעת מעו”ד רשלנות רפואית, יגיש בשמכם תביעה בגין הרשלנות הרפואית, וכך יוכל להשיג עבורכם פיצויים בגין הנזק שנגרם לכם.
בדרך כלל חלה ההתיישנות כשבע שנים לאחר שאירע האירוע שבו התרחשה הרשלנות הרפואית, אך במידה והרשלנות התרחשה בלידתו של התובע, הוא רשאי להגיש תביעה שבע שנים לאחר שמלאו לו 18, כלומר עד לגיל 25. חשוב שלא להתעכב בהגשת רשלנות רפואית ולהגיש אותה מוקדם ככל הניתן וזאת כדי למנוע אובדן של מסמכים או עדויות אחרות לנעשה.
כל מסמך רפואי או משפטי שיש לכם שיכול לשפוך אור על המקרה שלכם הוא מבורך. לדוגמא, בדיקות רפואיות שיגרתיות שבוצעו לכם לאורך השנים, סיכומי טיפול אצל רופאים, מכתבי שיחרור של אישפוזים, המלצות, הפניות, וכדומה. חשוב להבין כי בדיקה מדוקדקת של התיק הרפואי שלכם יכולה להעלות רשלנות רפואית הנמשכת כבר שנים, ולכן חשוב להביא כל חומר רלוונטי בנושא.
לא. אמנם זה טבעי לכעוס על הרופא בגלל שהטיפול כשל ולא הצליח, אך לא כל מקרה שבו חוויתם אי הצלחה פירושה רשלנות. רשלנות רפואית תהיה בדרך כלל סטייה מנהלים ומתקנות ברורות, נקיטת פעולות ( או אי נקיטת פעולות ) שחורגות מן ההתנהגות הסבירה והמקובלת בתחום הרפואי, אי מסירת מידע רלוונטי וחשוב למטופל או ביצוע פרוצדורות רפואיות שאינן בסמכותו של המטפל.
הדרך הטובה ביותר לבחור עורך דין לרשלנות רפואית היא לבדוק את הרזומה שלו. עורך דין שטיפל במקרים רבים של רשלנות רפואית והצליח ברבים מביניהם להשיג עבור לקוחותיו פיצויים וכיסוי הוצאות שונות, שמתמצא היטב בתחום ויודע לספק תשובות לשאלותיכם, הוא עורך הדין המתאים.
רשלנות רפואית היא בין הנושאים המבלבלים וחמקמקים ביותר לטיפול בתחום הרפואה והמשפט כאחד. לכן בחרנו להקדיש את הסקירה שלפניכם לדיון ב- 10 שאלות ותשובות ברשלנות
תחושת השליחות של העוסקים במקצוע הרפואה מהווה שיקול משמעותי בבחירתם במשלח ידם. הרי לימודי הרפואה הם הקשים והמורכבים ביותר מכל המקצועות, והשנים הראשונות הן קשות
הצורך בהגשת תביעת רשלנות רפואית מתעורר במקרים שבהם במסגרת פנייה לטיפול רפואי לסוגיו, נותן השירות חורג מרמת הזהירות המצופה ממנו, עד כדי גרימת נזק למטופל.
בדיקת קולונוסקופיה היא אחת מהבדיקות הפולשניות הלא נעימות ביותר
בשנים האחרונות, הולכות וגדלות התביעות המוגשות כנגד מקרים של
אורטופדיה ומחלות נוירולוגיות הן שני תחומי רפואה שבהם תביעות
פיברומיאלגיה – תסמונת דאבת השרירים, היא בעיה רפואית המתבטאת