לוגו משרד עורך דין כפיר דיין ושות

10 שאלות ותשובות בביטוח חיים

מאמר זה כולל 10 שאלות ותשובות בגין תביעות ביטוח חיים. למי שירצה להעמיק ידע ניתן להיכנס למאמרים מקצועיים ממוקדים תחת השאלות השונות.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין במידה וחברת הביטוח דחתה את תביעת ביטוח החיים?

משפחות רבות מגלות לתדהמתן שחברת הביטוח דחתה את תביעת ביטוח החיים של יקירם שנפטר למרות זכאותן. במקרה כזה, חשוב מאד לפנות לעורך דין בקיא ומיומן בתחום. עורך הדין יבחן את טענות חברת הביטוח ויברר האם הן מוצדקות. במידה ויתברר כי משפחת הנפטר זכאית לקבל פיצויים על פי פוליסת ביטוח החיים של הנפטר, יפעל עורך הדין בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת להביא לפתרון הבעיה ולמימוש ביטוח החיים והזכויות של משפחת הנפטר. אפשרויות אלו כוללות שליחת מכתב לחברת הביטוח עם הבהרות שונות, מאבק משפטי או הסכם מחוץ לכותלי בית המשפט לפיצוי המשפחה. במידה וגם אתם נדחתם על ידי חברת הביטוח בעת הגשת תביעת ביטוח חיים, פנו עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי וליווי לאורך כל התהליך עד למימוש הזכויות שלכם, והקפידו לעשות זאת שלוש שנים מיום הפטירה כדי לא להגיע להתיישנות.

למאמר: איך ניתן לממש ביטוח חיים

 

מהם הצעדים הראשונים שיש לנקוט כאשר חברת הביטוח דוחה את תביעת ביטוח החיים?

הצעדים הראשונים שעליכם לנקוט כאשר חברת הביטוח דוחה את תביעת ביטוח החיים שהגשתם יכללו פנייה לעורך דין בעל הצלחות מוכחות בתחום על מנת לקבל ייעוץ משפטי. עורך הדין יבחן את טענותיה של חברת הביטוח ואת הסיבות לדחייה, ויעריך את סיכויי ההצלחה. לדוגמא, חברת הביטוח עשויה לטעון כי הנפטר לא הצהיר אמת בעת ההצטרפות, ולמעשה סבל ממחלה אשר הובילה למותו שעליה לא ידעה חברת הביטוח. במידה והנפטר לא הסתיר מחברת הביטוח דבר ונפטר ממחלה שלא היתה קיימת או לא ידועה לו בעת ההצטרפות, ניתן לסתור טענה זו על ידי מסמכים רפואיים מתאימים. גם במקרה שלכם, ניתן יהיה לבדוק את אמיתות טענות חברת הביטוח ולברר כיצד ניתן למצות את הזכויות שלכם מולה.

 

אילו טענות נפוצות מעלות חברות ביטוח כדי לדחות תביעות ביטוח חיים?

חברות הביטוח עשויות להעלות טענות שונות ומשונות, ולעיתים גם מאד שרירותיות, וזאת כאסטרטגיה להגן על עצמן מפני תביעות ביטוח חיים, במיוחד של נפטרים צעירים שיש להם פוליסת ביטוח עם כיסוי גבוה מאד למשפחה. הטענות הנפוצות ביותר הן שהמבוטח שיקר בהצהרת הבריאות שלו ולא דיווח אמת באשר למצבו הבריאותי, והסתיר מחלות או פגיעות שבסופו של דבר הובילו למותו. טענות נוספות הן שעברו יותר משלוש שנים ולכן התביעה התיישנה, אי העברת תשלומי הפרמייה וכדומה. במידה וחברת הביטוח דחתה את התביעה שלכם לביטוח חיים, אל תתייאשו – פנו עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי אצל עורך דין בקיא ומיומן בתחום אשר יש לו הצלחות מוכחות לבירור הזכאות שלכם.

 

כיצד עורך דין יכול לסייע במקרה של דחיית תביעת ביטוח חיים?

במקרה זה, תפקידו של עורך הדין לברר מהי סיבת הדחייה והאם היא מוצדקת. לאחר מכן יבצע עורך הדין הערכה של הצלחת סיכויי התביעה, ובמידה ויתברר כי אכן יש למשפחת הנפטר זכאות מלאה לפיצוי מטעם חברת הביטוח, הוא יכין אסטרטגיה מתאימה למימוש זכויות המשפחה. לדוגמא, במידה ומשפחת הנפטר מקבלת דחייה בטענה שהנפטר לא העביר את תשלומי הפרמייה כנדרש, אולם בידי המשפחה יש מסמכים המעידים אחרת, עורך הדין יגיש אותם לחברת הביטוח בצירוף מכתב המביע את זכאות המשפחה לפיצוי. במידה וחברת הביטוח תמשיך לסרב, ישקול עורך הדין את צעדיו הבאים עד למימוש הזכויות של המשפחה.

 

מה נחשב כ”הטעיה” מצד המבוטח, וכיצד חברות הביטוח משתמשות בכך לדחיית תביעות?

חברות הביטוח נזעקות בקול זעקה מרה במידה כאשר הן חושדות שהמבוטח שיקר בהצהרת הבריאות בעת ההצטרפות ולמעשה הסתיר מחברת הביטוח מידע רלוונטי שעשוי היה להשפיע על קבלתכם כמבוטחים. כמו לדוגמא במקרה שבו אדם אינו מדווח על מחלת לב קשה, ולאחר מספר חודשים או מספר שנים נפטר כתוצאה מאירוע לב (שנבע ממחלה זו). במקרה זה חברת הביטוח תשתמש בדיווח הכזב כעילה לדחיית התביעות. חשוב לזכור כי אין להגיש הצהרות שיקריות לחברות הביטוח אם בריאותכם לקויה. גם אם אתם סובלים מליקוי או מחלה, חברת הביטוח עשויה להעתר לבקשתכם על ידי החרגה של המצב הבריאותי הקיים, על ידי העלאת הפרמייה או על ידי קיום תקופת אכשרה, ועדיף תמיד לומר את האמת מאשר להסתירה.

 

מהן הזכויות של מבוטחים במקרה שחברת הביטוח טוענת לאי גילוי מידע רפואי מלא?

השאלה הנשאלת במקרה כזה היא האם אכן הסתרתם בכוונה תחילה מידע מחברת הביטוח או לא. לא פעם קורה שאדם סובל ממחלה כלשהי אך עדיין אינו יודע על קיומה, והאבחון מגיע זמן מה לאחר ההצטרפות לחברת הביטוח. במקרים אלו, שמירת תיעוד רפואי הכולל תאריכים ומידע אודות תהליך האבחון, הופעת התסמינים הראשונים וכדומה הינם קריטיים להצלחת התביעה. לדוגמא: אדם רכש ביטוח חיים מטעם מקום עבודתו והצהיר כי על פי הידוע לו הוא בריא ואף הגיש תצהיר חתום על ידי רופא משפחה. מספר חודשים לאחר מכן החל לפתח תסמינים ראשונים של סרטן הדם, וחרף מאמצי הרופאים נפטר מן המחלה. משפחתו הציגה את התצהיר עליו חתם אשר כלל בדיקות גופניות שונות שבהן לא היה שום סימן להימצאות המחלה אשר התפתחה במפתיע מספר חודשים לאחר מכן. תיעוד זה סייע לה במאבקה מול חברת הביטוח ולהצדיק את טענותיה כי הנפטר לא ידע כי הוא סובל מסרטן בעת ההצטרפות.

 

האם כדאי לנסות להתמודד לבד מול חברת הביטוח, או שמומלץ להיעזר בעורך דין?

כל אזרח במדינת ישראל זכאי להגיש תביעות ולהתייצב מול חברות הביטוח במאבקו על זכויותיו. אולם יש לזכור כי מרבית האנשים חסרים את הידע המשפטי המקצועי, אינם מכירים את דרכי ההתנהלות של חברות הביטוח, ואינם מודעים לחוקים ונהלים שונים, לתקדימים משפטיים ולאסטרטגיות משפטיות שונות אשר יכולים לעזור להם במאבקם. כמו כן, לאחר שלוש שנים נכנסת לתוקף ההתיישנות, ולכן מומלץ שלא לאבד זמן יקר. עורך דין בעל ניסיון רב במאבק מול חברות ביטוח ועם הצלחות מוכחות בתחום יכול למקסם את סיכויי ההצלחה שלכם בתביעה, אך מעבר לכך גם להעניק לכם שקט נפשי ואת האפשרות להתמקד בעצמכם ובמשפחתכם, במיוחד כאשר מדובר במקרה של פטירת אדם אהוב. מומלץ מאד לפנות לעורך דין אשר ילווה אתכם לאורך כל הדרך למימוש הזכויות שלכם, בעוד אתם מקדישים את כל משאביכם לטיפול במשפחתכם והשתקמות לאחר האובדן.

 

מהם המכשולים המשפטיים העומדים בפני מבוטחים בתביעות ביטוח חיים?

חברות הביטוח דוחות תביעות ביטוח חיים מתוך הנחה שהאדם הקטן שמולן לא יוכל להאבק בה בשל הזמן, המשאבים והמאמצים שיש להשקיע בכך, במיוחד בעודו מתאבל על האובדן של אדם אהוב ויקר ונאלץ להתמודד עם השלכות שונות, כלכליות ואחרות, על משפחת הנפטר. כמו כן, לאחר שלוש שנים מיום פטירת המבוטח חלה התיישנות על התביעה, ומשפחות שלא ממהרות לתבוע את חברת הביטוח עלולות להשאר חסרות כל. בדיוק בגלל זה מומלץ לפנות לעורך דין מיומן ומנוסה אשר ינהל את המאבק עבורכם, וימצה את הזכויות שלכם מול חברת הביטוח בעוד אתם זוכים לשקט נפשי, ומשקיעים את הזמן ואת המשאבים שלכם בטיפול במשפחה והתמודדות עם האובדן.

 

כיצד עורך דין יכול למקסם את סיכויי ההצלחה של תביעת ביטוח חיים שנדחתה?

עורך דין בקיא ומנוסה בתחום ביטוחי החיים מכיר היטב את הלכי הרוח של חברות הביטוח, ויש לו כלים משפטיים רבים שבהם יוכל לנהל את המאבק מולן. הניסיון, הידע והבקיאות שלו יעמדו לרשותכם לאורך כל התהליך לאחר דחיית תביעת ביטוח החיים על ידי חברת הביטוח וכך תוכלו למקסם את סיכויי ההצלחה שלכם. כאשר אתם פונים לעורך דין, אתם יכולים להיות בטוחים שאתם בידיים טובות, לזכות בשקט נפשי ולהקדיש את זמנכם ואת המשאבים שלכם לטיפול במשפחה ולהתמודדות עם האובדן.

 

 

אילו מסמכים וראיות חשובים לצרף בעת ערעור על דחיית תביעת ביטוח חיים?

המסמכים והראיות חייבים להיות רלוונטיים לסיבה שבגללה נדחתכם על ידי חברת הביטוח. לדוגמא, אם חברת הביטוח טוענת כי המבוטח לא שילם באופן מלא את הפרמייה, יש להגיש מסמכים שטוענים כי הוא שילם אותה במלואה, ובמידה וחברת הביטוח טוענת כי המבוטח שיקר בעת מילוי טופס הצהרת הבריאות ולכן הסתיר ממנה מידע, יש להגיש מסמכים רפואיים המוכיחים כי המבוטח לא סבל מכל מחלה או פגיעה בעת ההצטרפות. כאשר אתם מצטרפים לחברת ביטוח ורוכשים פוליסת ביטוח חיים, חשוב מאד לתעד את מצבכם הבריאותי על ידי בדיקה כללית פשוטה, לשמור מסמכים רפואיים המעידים על חוסנכם הבריאותי, ובמידה וחלילה לקיתם במחלה או נפגעתם לאחר ההצטרפות, יש לתעד כל מסמך אשר יכול להוכיח כי האירוע התרחש לאחר ההצטרפות, או שתסמיניו היו סמויים מעין כך שלא יכולתם לדעת עליו דבר בעת ההצטרפות.

מעוניין להיעזר בעו”ד ביטוח חיים? לחץ כאן!

10שאלות ותשובות בביטוח חיים

אם אתה זקוק לעזרתנו באחד מתחומי העיסוק המפורטים נשמח לעמוד לרשותך ולשרתך בנאמנות ובמקצועיות
לחצו למאמרים נוספים בנושא -
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 35 ביקורות
×
js_loader

הזינו את מספר הטלפון ושלחו לנו הודעה לוואטסאפ