עורך דין תאונות דרכים

עו"ד תאונות דרכים

תאונת דרכים עלולה להפוך את החיים על פיהם בשבריר שנייה. לעתים הנזקים הם גופניים, חמורים, או שהם מתבטאים בנכות לצמיתות. במקרה כזה דרוש עורך דין תאונות דרכים מקצועי ומיומן שייסע לכם להשיג את כל זכויותיכם.

במקרים אלו, הנפגעים שהיו מעורבים בתאונה זכאים לפיצויים. כדי לעזור לכם להתנהל נכון על מנת למצות את מלוא זכויותיכם, ישבנו לכתוב את המדריך המקיף והשלם הזה, שיכסה את כל הנושאים המהותיים להתנהלות נכונה מבחינה משפטית לאחר תאונת דרכים. במדריך תמצאו תשובות לשאלות כגון:

  • את מי תובעים לאחר תאונת דרכים?
  • כיצד נכון להתנהל, כלומר, מבחינת תיעוד האירוע; טיפול רפואי ואישורי מחלה; אישור משטרה; וחשיבות הייעוץ המשפטי.
  • מתי תאונת דרכים מוגדרת כתאונת עבודה?
  • על אילו נזקים ניתן לקבל פיצויים?

 מהי תאונת דרכים?

ראשית חשוב להבין שכל נהג, נוסע במכונית או הולך רגל שנקלעו לתאונת דרכים, זכאים לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם. תחום תאונות דרכים מעוגן בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975 (“חוק הפיצויים”).
החוק קובע שבכל מקרה בו אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים סובל מנזק גוף זכאי לקבלת פיצוי, ללא קשר לשאלת האשם בתאונה.

אלא שבמציאות, אנשים רבים שהיו מעורבים בתאונות דרכים, מתקשים להבין את לשון החוק על ריבוי סעיפיו והתקנות הקשורות אליו, כולל מאות פסקי דין חדשים שמתעדכנים בתדירות גבוהה. מצב זה מוביל נפגעי תאונות דרכים למצב של בלבול, שלא לדבר על עוגמת הנפש שנגרמת לו.

עורך דין תאונות דרכים

נפגעתם בתאונת דרכים. עכשיו, את מי תתבעו?

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע את זכאות הנפגעים לתביעת הפיצויים מחברת הביטוח שבה מבוטח הרכב שהיה מעורב בתאונה בפוליסת ביטוח חובה. עורך דין תאונות דרכים יבחן כמה תרחישים נפוצים שיעזרו לכם להבין בדיוק את מי תובעים ומי אחראי לתשלום הפיצויים: 

בתאונת דרכים שבה אתם נהגתם או נסעתם ברכב

הנתבעת תהיה חברת הביטוח שבה הרכב שבו נהגתם או נסעתם מבוטח בביטוח חובה. התביעה תוגש ללא קשר למספר הרכבים שהיו מעורבים בתאונה, ללא קשר למידת האשמה או האחריות שלכם, וגם ללא קשר לשאלה אם נפגעים נוספים היו מעורבים בתאונה.

בתאונה שבמהלכה נסעתם או נהגתם ברכב שהבעלים שלו הפר את החוק

אם לבעל הרכב אין פוליסת ביטוח חובה, או שפג תוקף הפוליסה שברשותו, או שבמהלך הנהיגה הנהג הפר את תנאי הפוליסה, תביעת הפיצויים תופנה לחברת ‘קרנית’, שהיא גוף שהוקם על ידי מדינת ישראל במטרה לפתור מקרים מסוג זה.

במקרה שבו רכב פגע בכם כשהלכתם ברחוב, על המדרכה, או חציתם כביש

תביעת הפיצויים תופנה אל חברת הביטוח שבה לרכב הפוגע יש ביטוח חובה, בתנאי שהפגיעה הייתה על ידי רכב מנועי כהגדרת החוק המחויב בביטוח חובה.

במקרה של תאונה שהתרחשה כשלא הייתם ברכב

כמו למשל במקרה של רוכב אופניים שפוגע בהולך רגל. תאונה מסוג זה, ברוב המקרים, לא תוכר על ידי חברת הביטוח כתאונת דרכים, בהתאם להגדרת החוק לפיצוי נפגעי תאונת דרכים. כלומר, החוק קובע שאתם לא זכאים לקבלת פיצויים.

אלא שחשוב לקבל ייעוץ מקיף בנושא זה מעורך דין העוסק בתאונות דרכים, כדי להבין האם, מתי וכיצד תוכלו לקבל פיצויים למרות לשון החוק.

תאונה שמוגדרת כ”פגע וברח”

במקרים אלו אין אפשרות לקבל את המידע הנוגע לרכב שפגע, ואין חברת ביטוח שניתן לתבוע. לכן התביעה תוגש לחברה הממשלתית ‘קרנית’.

מתי מגישים את התביעה?

תביעת פיצויים לאחר תאונת דרכים יכולה להיות מוגשת לבית המשפט בתוך פרק זמן של עד 7 שנים ממועד התאונה, כדי שניתן יהיה לגבש את מלוא הנזק, להעריך באופן מלא את רמת הפגיעה והשלכותיה על הבריאות ואיכות החיים, ולאסוף את מלוא המסמכים הדרושים. חשוב מאוד להיעזר על ידי עורך דין תאונות דרכים מיומן.

במקרה של פגיעת גוף שמוגדרת כ”קלה”, עו”ד תאונות דרכים ינהל מו”מ מול חברת הביטוח כדי להשיג את התשלום המרבי. במקרים רבים אפשר לקבל סכום משמעותי של פיצוי בפרק זמן קצר יחסית, בלי לפתוח בהליכים משפטיים.

 אוסף המסמכים הרלוונטיים לתיעוד אירוע התאונה

כדי להגיש תביעת תאונת דרכים, חשוב לאסוף את המסמכים המפורטים והמסודרים הנוגעים לתאונה.

המסמכים הרלוונטיים להגשת התביעה כוללים: 

  1. דו”ח משטרתי המציין את התרחשות התאונה – דו”ח זה מונפק כמה ימים לאחר תאונת הדרכים, והוא מתעד את תאריך התאונה והמקום בו היא התרחשה; פרטי הנפגעים, פרטי הרכבים, ופרטי פוליסות הביטוח של הרכבים שהיו מעורבים בתאונה.
    הדו”ח נשלח אל המעורבים בתאונה וגם ניתן לקבל אותו בלשכת התנועה באזור שבו התאונה התרחשה. אם קיבלתם את הדו”ח והוא אינו מציין את פרטיכם האישיים כנפגעים, אתם יכולים לבקש מלשכת התנועה להזין את פרטיכם כנפגעים בדו”ח זה.
  2.  דו”ח רפואי ראשוני ומסמכים רפואיים רלוונטיים – כל נפגע בתאונת הדרכים, שהגיע לבית החולים מקבל דו”ח מחדר המיון, שמפרט את הממצים הרפואיים הראשונים לגבי הפגיעה שאובחנה.
  3.  מסמכים רלוונטיים אחרים – כל המסמכים שכוללים ראיות להוצאות כלכליות או נזקים שנגרמו לנפגעים לאחר התאונה. למשל: 
  • כל הקבלות בגין תשלומים ששילמתם על טיפולים רפואיים.
  • ממצאי בדיקות וכל המסמכים הרפואיים שנוגעים לתאונה.
  • כל המסמכים המאשרים ימי מחלה ממקום העבודה לאחר התאונה.
  • קבלות על הוצאות נסיעות, לכם, לקרוביכם או לכל מי שטיפל בכם.
  • תלושי שכר לפני התאונה ולאחריה.
  • כל המסמכים והקבלות המתעדות את כל ההוצאות הכלכליות האחרות שנגרמו לכם בגין התאונה, כמו למשל תשלומים למטפלת, שמרטפית, עזרה בניקיון הבית, או כל מסמך אחר שיש בו כדי להעיד על תשלומים ששילמתם כתוצאה מהתאונה.
  • פוליסת הביטוח, תעודת זהות, רישיון נהיגה בתוקף.

 למה חשוב לקבל אבחון וטיפול רפואי?

גם אם הייתם מעורבים בתאונה שמוגדרת כ”קלה”, חשוב שתפנו לקבלת אבחון וטיפול ראשוני בחדר המיון, אפילו אם אתם חווים כאבים שאינם משמעותיים ובטוחים שתיכף הם יעברו.

זוהי התנהלות שגויה נפוצה של נפגעים רבים, היות וברוב המקרים התסמינים הראשונים, כמו למשל כאבי צוואר, ראש או גב, עשויים להתרחש רק כמה ימים לאחר התאונה, ולכן חשוב שרופא יאבחן את המצב.

מבחינה משפטית, הבדיקות והטיפולים הראשונים מציידים אתכם במסמכים רלוונטיים שעשויים לשמש אתכם בהמשך, כולל אישורי המעקב מקופת החולים, כבר ביום התרחשות התאונה.

חשיבות הייעוץ המשפטי על ידי עורך דין תאונת דרכים

אם הייתם מעורבים בתאונת דרכים שהובילה לכאבים או נזקי גוף חמורים, שבעקבותיהם קיבלתם אבחון וטיפול בבית החולים, מומלץ לשכור שירותי עורך דין תאונות דרכים על מנת לנהל את המגעים עם חברת הביטוח.

המסמכים שאספתם יוגשו לחברת ‘קרנית’ או לחברת הביטוח בה מבוטח הרכב הפוגע, כעבור פרק זמן שנע בין חצי שנה לשנה, כשקביעת הנזק ברורה. אם הנזק היה קל, ניתן להתנהל מוקדם יותר מול חברת הביטוח.

 תאונת דרכים שמוגדרת כתאונת עבודה

במקרה בו תאונת הדרכים התרחשה בדרככם לעבודה, במהלך יום העבודה או בצאתכם מהעבודה, התאונה תיחשב כתאונת עבודה ותאונת דרכים. יש להבין מה המשמעות של תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה – במקרה כזה יש לשקול הגשת תביעה נגד:

  1. חברת הביטוח המבטחת את הרכב
  2. המוסד לביטוח לאומי בגין תאונת העבודה
  3. חברת הביטוח או קרן הפנסיה המכסות למקרה של אובדן כושר עבודה

לעורך דין אובדן כושר עבודה לחץ כאן

לעורך דין תאונות עבודה לחץ כאן

צריך שגורם מקצועי יבחן במקרה כזה את הזכויות שלכם בכל אחת מגזרות אלה.

וזה עוד לא הכול. אם בחרתם להגיש את התביעה כנגד חברת הביטוח בלבד, חברת הביטוח יכולה לטעון שהיא אינה אחראית לפיצויים בגין הנזק, או בגין אובדן כושר עבודה עתידי, היות והיה עליכם להקטין את הנזקים הנתבעים, באמצעות תביעת הפיצויים מהביטוח הלאומי.

פיצויים בגין תאונת דרכים שהתרחשה בדרך לעבודה

התביעה תופנה לחברת הביטוח עם דרישה לתשלום מלוא הפיצויים עם סיום ההליכים. אבל ברוב המקרים ביטוח לאומי מפצה רק על בסיס של תגמול חודשי.

התנהלות בבית המשפט

ברוב המקרים, בית המשפט יקבל את הקביעה הנוגעת לאחוזי הנכות שנקבעו על ידי הוועדות הרלוונטיות מטעם הביטוח הלאומי, ויכלול את הממצאים בהחלטה שתינתן, הנוגעת לפיצוי בגין תאונת הדרכים.

לכן חשוב להתכונן היטב לכל תרחיש אפשרי ולקבל ייעוץ משפטי מקיף של עורך דין המתמחה בתאונות עבודה ותאונות דרכים, עוד לפני הפנייה לביטוח הלאומי.

 כדאי גם להבין על מה נקבעים הפיצויים ואיך הם מחושבים באמצעות עורך דין תאונות דרכים

סכום הפיצויים שנקבע תלוי בגובה אחוזי הנכות שנקבעו לכם כנפגעי תאונת דרכים. החישוב כולל את הטיפולים הרפואיים שקיבלתם, את רמת השכר שלכם, ואת העזרה לה תזדקקו בעתיד. החישוב כולל גם תשלומים בגין טיפולים, אובדן ימי עבודה והוצאות נסיעות.

לסכום הכולל של מרכיבים אלו יתווסף גם תשלום פיצוי בגין סבל, כאב ועוגמת נפש. במקרה של קטין שנפגע בתאונת דרכים, הפיצויים יחושבו בהתאם לשכר הממוצע במשק.

התנהלות מול הביטוח הלאומי

עם הגשת התביעה, ולאחר הכרת הביטוח הלאומי בתאונת עבודה, תתבקשו להתייצב מול ועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי, על מנת לקבוע את רמת אחוזי הנכות לעבודה. קביעה זו מחייבת, מבחינת החוק את חברת הביטוח בביטוח חובה ואת בית המשפט שדן בתיק, אם פתחתם בהליכים משפטיים.

התשלום מטעם הביטוח הלאומי יעמוד על גובה של 75% מהשכר, במהלך חופשת המחלה, ועד ל-91 ימים, בתנאי שחופשת המחלה הייתה רצופה. כעבור פרק זמן זה, ניתן להגיש תביעה לנכות מהעבודה, והביטוח הלאומי עשוי לקבוע נכות זמנית.

בשלב מסוים הביטוח הלאומי יכול לקבוע נכות צמיתה. אם התרחשה ירידה משמעותית ברמת ההכנסות שלכם בעקבות התאונה, תוכלו לנסות להגדיל את אחוזי הנכות הצמיתה, בכפוף להפעלת תקנה 15 של הביטוח הלאומי.

 טיפים להתנהלות נכונה לאחר תאונת דרכים:

אז בואו נחדד ונסכם את הנושא:

  • ראשית, לאחר תאונת דרכים חשוב לקבל טיפול רפואי, גם אם אתם מאמינים שחוויתם פגיעה קלה בלבד.
  • שנית, דווחו למשטרה מיד לאחר התאונה, ולא יאוחר מימים ספורים לאחריה, כדי שתקבלו דו”ח על התאונה. בתחנת המשטרה תתבקשו להציג רישיון נהיגה, תעודת זהות, רישיון רכב, תעודת ביטוח חובה, ואת כל הפרטים שיש לכם, והרלוונטיים לתאונה.
  • שלישית, אספו כל מסמך וכל קבלה רלוונטיים לתאונה, כולל העתקי מסמכים רפואיים.

אחרי שנקטתם בצעדים הראשונים, פנו לקבלת ייעוץ משפטי של עו”ד תאונות דרכים, כבר בימים הראשונים לאחר התאונה, כדי להבין איך להתנהל נכון מההתחלה, ואיך להתמודד עם המציאות החדשה שנקלעתם אליה, מבחינה משפטית, מבחינה רפואית, ומבחינת התנהלות מול חברות הביטוח.

מאמרים באותו נושא שאולי יעניינו אותך:

תאונת דרכים עם אופנוע לבן

תאונות דרכים עם אופנוע

אופנועים נחשבים מבחינת החוק לרכב ממונע כמו כל רכב אחר. לכן, יש את החובה לרכוש ביטוח חובה, כי אם נקלעתם לתאונת אופנוע, חוק הפיצויים חל

לחצו למאמרים נוספים בנושא -
אם אתה זקוק לעזרתנו באחד מתחומי העיסוק המפורטים נשמח לעמוד לרשותך ולשרתך בנאמנות ובמקצועיות
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 35 ביקורות
×
js_loader

הזינו את מספר הטלפון ושלחו לנו הודעה לוואטסאפ