מהי חשיבות הפנייה לעורך דין לתאונות עבודה מיד לאחר תאונה?
במידה ונפגעתם בתאונת עבודה, סביר להניח שאתם עדיין מתאוששים ומנסים לעכל את מה שקרה. בתקופה קשה זו, חשוב שיהיה לצידכם איש מקצוע מיומן ומנוסה בתחום תאונות עבודה שיעניק ייעוץ משפטי מקצועי, ליווי וייצוג לאורך כל הדרך למימוש הזכויות הרפואיות שלכם מול המוסד לביטוח לאומי וגופים נוספים כגון חברות הביטוח השונות בהם אתם מבוטחים, וכל זאת בזמן שאתם מקדישים את הזמן להתאוששות והחלמה. עורך הדין יעריך את סיכויי הצלחת התביעה, לאחר מכן יסייע בבניית תיק מסמכים רפואיים מקיף וממצה אשר משקף את היקף הפגיעה, ייצג אתכם בוועדות רפואיות שונות וידאג כי הזכויות שלכם ימוצו ותגיעו לתוצאות הטובות ביותר מבחינתכם עקב תאונת העבודה.
לאיזה גוף מטפל יש לפנות לאחר תאונת עבודה?
לאחר תאונת עבודה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי. השלב הראשון של הטיפול בכם יכלול קבלת דמי פגיעה. דמי פגיעה הינם קצבה זמנית המשולמת עד ל – 13 שבועות מיום הפגיעה ונועדה לכסות הוצאות ראשוניות מיד לאחר הפגיעה. לאחר תום תקופת דמי הפגיעה, במידה ונותרתם עם נזק מתמשך, ניתן לעלות לוועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי לקציבת אחוזי נכות זמניים בשל היקף הפגיעה שאתם עדיין סובלים ממנה. לאחר זמן מה, בתום תוקף הנכות הזמנית שקיבלתם, תזומנו לוועדה רפואית נוספת אשר תעריך שנית את מצבכם הבריאותי העדכני ולפיו תקבע את אחוזי הנכות הזמניים או הקבועים שלכם. מומלץ ורצוי לפנות לעורך דין לקבלת ייצוג בוועדה הרפואית ולליווי לאורך כל התהליך למיצוי הזכויות שלכם.
כיצד נקבעים אחוזי נכות לנפגע עבודה?
על מנת לקבוע אחוזי נכות לנפגע עבודה, יש לעלות לוועדה רפואית במוסד לביטוח לאומי. במידה ונבצר מן האדם להגיע פיזית בשל מצבו הבריאותי הקשה, ניתן לערוך את הוועדה באונליין או לבסס את החלטות הוועדה על סמך תיק המסמכים הרפואיים שתגישו. בוועדה ייבחנו כל ההיבטים של הפגיעה שתגישו – לרבות פגיעות פיזיות ונפשיות שנגרמו כתוצאה מהתאונה. לדוגמא: אדם שנפגע מתאונת דרכים במהלך העבודה וסובל מקשיים בהתניידות וגם מפוסט טראומה קשה. הוועדה יכולה לקצוב אחוזי נכות זמניים או קבועים בהתאם להחלטתה ומצבו של הנפגע. מומלץ ורצוי לפנות לעורך דין אשר ייצג אתכם בוועדה כדי למקסם את סיכויי ההצלחה ולתוצאות הטובות ביותר האפשריות מבחינתכם.
מה נחשב לתאונת עבודה?
תאונת עבודה נחשבת לכזו כאשר היא נגרמת במקום העבודה (לרבות בית לקוח) בשלושה מצבים עיקריים: תאונה קלאסית של פגיעה בלתי צפויה כגון נפילה, חבלה, התחשמלות, טביעה, תאונת דרכים וכדומה, פציעת מיקרוטראומה שנגרמת כתוצאה מפגיעה מתמשכת שנגרמה מפעולה יומיומית חוזרת ונשנית לשם ביצוע עבודתו של העובד, כמו לדוגמא רופא שיניים הרוכן לעבר המטופלים ועקב כך התפתחה פגיעה בחוליות הצוואר, ומחלות המקצוע שהינן רשימה סגורה של מחלות אשר הוכח הקשר ביניהן ובין מקום העבודה, לדוגמא – חשיפה לאדי מתכות, שאיפת סיבי אסבסט וכדומה. בנוסף, מקרים של פגיעה מינית בעבודה וכמו כן גם פגיעה נפשית בעבודה שנגרמה בגלל לחץ לא סביר או אירוע של השפלה ויחס פוגעני ומזלזל, עשויים להיות מוכרים כתאונות עבודה במידה וניתן להוכיח כי הנפגע נזקק לטיפול רפואי לאחר הפגיעה, וכי יש קשר ישיר בין הפגיעה ובין מקום העבודה.
איך עורך דין יכול לסייע בתביעות בגין תאונות עבודה?
תפקידו של עורך הדין במקרים של תאונות עבודה הינו ללוות את הנפגע מרגע הפגיעה ועד למימוש כל הזכויות הרפואיות שלו. השלב הראשון יהיה הערכת סיכויי התביעה כדי לא לצאת למאבקי שווא על פגיעות מינוריות שלא באמת הסבו נזק לעובד. במידה ויש נזק ממשי פיזי או נפשי (או שילוב של שניהם) שבעקבותיו נזקקק העובד לטיפול רפואי, עורך הדין יסייע לבנות תיק רפואי מקיף וממצה הכולל את כל ההיבטים של הפגיעה, להכין את הנפגע לקראת וועדה רפואית לקציבת אחוזי הנכות שלו וייצוגו בה, ולהאבק עד למיצוי כל הזכויות של הנפגע בתום התהליך, לרבות הגשת עררים וכדומה במידה ויש צורך בכך.
אילו מסמכים ואישורים כדאי להכין לפני שמתחילים בתביעת תאונת עבודה?
המסמכים והאישורים החשובים ביותר הם אלו המעידים על התרחשות התאונה, על מיקומה ועל הקשר הישיר שלה למקום העבודה – לדוגמא, אם עובד נפגע בתוך מפעל, ויש לו מסמכים רפואיים מן הצוות הרפואי שפינה אותו לבית החולים, עדות של עובדים אחרים שהיו עדים לתאונה, תמונות ממקום האירוע אם יש, דיווח של כוחות ביטחון שהוזעקו למקום במידה ויש כאלו, וכל מסמך אחר אשר יכול להוכיח את הקשר בין הפגיעה ובין מקום התאונה, את היקף הפגיעה וכל מסמך רלוונטי נוסף. מסמכים אלו ייכנסו לתיק המסמכים הרפואיים של הנפגע ויהוו בסיס לתביעתו מול המוסד לביטוח לאומי וגופים נוספים. מסמכים אלו ישפיעו במידה רבה על סיכויי ההצלחה של התביעה, ועל קבלת פיצוי ההולם את היקף הפגיעה, ולכן חשוב מאוד לאסוף אותם.
מתי תאונת דרכים מוגדרת כתאונת עבודה?
תאונות דרכים מוגדרות על פי חוק כתאונת עבודה בהינתן התנאים הבאים: התאונה התרחשה בדרך ממעונו האישי של העובד אל מקום העבודה, או בדרך מן העבודה אל מעונו האישי של העובד, במסלול היומיומי והרגיל שלו, ותוכר ככזו גם אם עצר בדרכו כדי להתפלל בבית התפילה הקבוע שלו, לאסוף או להוריד את ילדיו במוסדות החינוך שלהם, או שהיה בשליחות מטעם מקום העבודה, כמו לדוגמא אל בית לקוח, לבנק ולדואר, או לכל מקום אחר בידיעתו ובהסכמתו ובהוראתו של המעסיק. התאונה יכולה להתרחש ברכב השייך למקום העבודה או ברכב פרטי, באופניים, בתחבורה ציבורית או כהולך רגל, וכמובן גם כתוצאה מפגיעת רכב במקום העבודה עצמו או בשטחיו התפעוליים.
מהו אובדן כושר עבודה?
אובדן כושר עבודה הוא מצב שבו עובד שחלה או נפגע אינו יכול לעבוד עוד בהיקף השעות או באותו התפקיד והמקצוע כפי שעשה בעבר. קרן הפנסיה וביטוחי מנהלים מכילים רכיב של פיצוי בגין אובדן כושר עבודה. נפגעי תאונות עבודה זכאים לממש את הזכויות שלהם גם מול המוסד לביטוח לאומי וגם מול חברות הביטוח במידה ואכן נפגע כושרם. לצורך כך, יש לעמוד לוועדה רפואית אשר תבחן את מידת אובדן הכושר ועל פיה יהיה זכאי האדם לפיצויים. במידה ונפטר האדם כתוצאה מתאונת העבודה, ישנו רכיב אשר מפצה את משפחתו של האדם על הפטירה כתוצאה מתאונת עבודה. מומלץ מאד להתייעץ עם עורך דין בקיא ומיומן בתחום על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה שלכם בתביעת אובדן כושר עבודה ולמימוש הזכויות שלכם מול חברות הביטוח השונות.
מה עושים כאשר חברת הביטוח דוחה את תביעת אובדן כושר העבודה?
לעיתים קורה שחברות הביטוח דוחות את תביעת אובדן כושר העבודה. במקרה זה מומלץ מאד לפנות לעורך דין הבקיא והמיומן בנושא לפתרון הבעיה. עורך הדין יבחן מדוע למעשה דחתה חברת הביטוח את התביעה שלכם ומה האפשרויות העומדות בפניו. לדוגמא, במידה ובה חברת הביטוח טוענת כי תאונת העבודה ‘מנופחת ומוגזמת’, יכול עורך הדין לסייע לכם להכין תיק מסמכים רפואיים מקיף וממצה אשר משקף את הנזק הרפואי שנגרם לכם בעקבות התאונה לרבות חוות דעת של מומחים לגבי מצבכם. במקרה זה חברת הביטוח לא תוכל לטעון עוד כי ‘ניפחתם’ את הפגיעה, וכי אכן אתם סובלים מכל מה שאתם טוענים. מאבקים אלו קשה מאד לנהל לבד, במיוחד כאשר אתם עדיין מתמודדים עם מחלה או פגיעה קשה, לכן מומלץ מאד לפנות לעורך דין לייעוץ משפטי מקצועי, לליווי וייצוג לאורך כל הדרך עד למימוש הזכויות שלכם מול חברות הביטוח.
איך מתנהלת פגישת ייעוץ ראשונית עם עורך דין ומה כדאי להכין אליה?
פגישת הייעוץ הראשונית תפקידה לברר מה עורך הדין יכול לעשות למענכם במקרה שלכם. לכן חשוב מאד להגיע מצויידים בכל המסמכים הרפואיים אשר יש ברשותכם כדי לתאר את הבעיה הרפואית שאתם סובלים ממנה בעקבות תאונת העבודה – זו יכולה להיות בעיה רפואית פיזית, נפשית או שילוב של שניהם. בעת הפגישה יהיה עליכם להסביר בקצרה מה קרה ולספק תימוכין שונים, לדוגמא – אם נפגעתם כתוצאה מנפילת חפץ במקום העבודה ויש עדים שראו את האירוע והעידו על כך, אם יש תמונות ממקום האירוע, כל דבר שיכול לחזק את הטענות שלכם. עורך הדין יעריך את סיכויי הצלחת התביעה ויציג בפניכם את האסטרטגיה שהכי מתאימה לטעמו לטיפול במקרה שלכם. במפגש גם תוכלו לבדוק האם אתם חשים בנוח עם עורך הדין והאם יש ביניכם תקשורת טובה – מקצועיותו והידע הרב של עורך הדין חשובים מאד, אך לא פחות חשובה היא תחושת הכימיה ושיתוף הפעולה ביניכם להצלחת התביעה.
מעוניין להיעזר בעו”ד תאונות עבודה? לחץ כאן!