התיישנות תביעות ביטוח
לפי חוק חוזה ביטוח תקופת ההתיישנות בתביעות ביטוח עומדת על 3 שנים.
משמעות הדבר היא כי לא ניתן לתבוע יותר מ-3 שנים אחרונות, כמו למשל בתביעת אובדן כושר עבודה או תביעת סיעוד, בהן ניתן לתבוע רק את הגמלאות של 3 השנים האחרונות אולם לא גמלאות מוקדמות יותר.
כלומר, התיישנות בתביעות ביטוח אובדן כושר עבודה או תביעות סיעוד, אינה “מחסלת” את התביעה כליל שכן מדובר בעילה מתחדשת מדי חודש בחודשו. לכן, ההתיישנות היא על הגמלה שמעבר ל-3 שנים אחורה, כך שגם במקרה של התיישנות ניתן לתבוע את 3 השנים האחרונות.
אולם, מירוץ ההתיישנות נעצר רק עם הגשת תביעה לבית המשפט ולא קודם לכן. מה עושים?
למאמר: מתי חלה התיישנות תביעת אובדן כושר עבודה?
למאמר: מתי חלה התיישנות תביעת סיעוד?
מה היא הקפאת התיישנות?
במקרים מסוימים, פונים אלינו לקוחות אשר תביעתם התיישנה או שקרובה להתיישן, בין שהם מודעים לכך ובין אם לאו. המשמעות היא כי אם יש סיבות להשהות את הגשת התביעה לבית המשפט, הרי שהתביעה או חלק ממנה עלולה להתיישן.
כיצד מתבצע הליךהקפאת התיישנות בתביעות ביטוח?
במקרים כאלה, מה שאנו עושים זו פנייה למחלקה המשפטית של חברת הביטוח ואיתה מסכמים על הקפאת התיישנות כל עוד מתקיים דיאלוג או מו”מ ביננו לבין עו”ד של חברת הביטוח, וזאת כדי לאפשר לצדדים לנהל מו”מ בלי צורך להגיש תביעה לבית המשפט.
מאותו רגע שבו סוכמה הקפאת ההתיישנות המשמעות היא כי ההתיישנות מוקפאת ולא סופרים את הזמן שמיועד לצורך מו”מ למניין ימי ההתיישנות.
סיכום כזה מאפשר ניהול מו”מ בשקט וברוגע בלי כל לחץ להגשת תביעה לבית משפט אשר לעיתים כרוכה בהוצאות כספיות משמעותיות בגין שכ”ט עו”ד, חוות דעת רפואיות וחיתומיות שנדרשות וכן אגרת בית משפט.
למאמר: 10 שאלות ותשובות בתביעות אובדן כושר עבודה
איך בוחרים משרד עו”ד תביעות אובדן כושר עבודה?
כל הפניות נשמרות בדיסקרטיות מלאה ותחת חיסיון של עו”ד – לקוח.
מעוניין להיעזר בעו”ד אובדן כושר עבודה ופנסיית נכות? לחץ כאן!
נשמח להשיב לכל שאלה דרך טופס ההתקשרות באתר.
מעוניין להיעזר בעו”ד ביטוח סיעודי? לחץ כאן!