במדינת ישראל ישנה מערכת רפואה מתקדמת וענפה למדי. מערכת הבריאות עושה מאמצים כבירים על מנת לספק לציבור הישראלי שירותי רפואה מהשורה הראשונה, שיהיו ברמה גבוהה, מקצועיים, איכותיים ומתקדמים עד כמה שניתן. כל זאת בשאיפה לאפשר לכל תושב במדינת ישראל לקבל את הטיפול הטוב ביותר לכאביו ותחלואיו, ולשוב לאיתנו בהקדם האפשרי. אולם למרבה הצער, השאיפה לספק טיפול רפואי איכותי לכל מטופל, לא תמיד עולה בקנה אחד עם המציאות. רשלנות רפואית עדיין מתרחשת בהקשרים שונים גם בשנת 2021, ובמקרים לא מעטים מובילה לא רק לקשיי החלמה של מטופלים, אלא גם להחמרה במצבם הרפואי. במקרים מסוימים רשלנות רפואית בטיפולים מובילה אף למותו של מטופל, ומותירה את בני משפחתו שבורים וחסרי אונים.
למותר לציין כי רשלנות רפואית במסגרת טיפולים רפואיים היא מחדל חמור מאין כמוהו, שעליו משלם המטופל מחיר כבד מנשוא, המוביל לשינויים מרחיקי לכת בחייו ובחיי בני משפחתו. לכן בסקירה להלן נדון בסוגיה החשובה: כיצד ניתן להתמודד עם מקרי רשלנות רפואית בטיפול, ובאיזה אופן עו”ד רשלנות רפואית יכול לסייע לנפגעי המחדל החמור הזה.
מה פשר המושג “רשלנות רפואית בטיפול”?
כאשר עסקינן במונח “רשלנות רפואית”, הכוונה היא למחדל רפואי חריג וחמור מאין כמוהו, אך למרבה הצער, לא אירוע יוצא דופן במערכת הבריאות הציבורית במדינת ישראל (ולא רק).
רשלנות רפואית בטיפול בחולה, הינה מצב בו אדם הסובל מליקוי בריאותי מסוים, פונה לאיש מקצוע במערכת הבריאות (רופא או רופאה, אחים או אחיות, טכנאי מעבדת בדיקות, פיזיותרפיסט, וכן מטפלים מתחום בריאות הנפש כגון פסיכיאטרים או פסיכולוגים) לשם גילוי, אבחון, טיפול, ניתוח או מעקב רפואי. אך הגורם הרפואי אשר אמור לספק לו טיפול מתרשל בביצוע תפקידו.
התרשלות מן הסוג הזה, מובילה לא אחת לכך שהמטופל – לא רק שאינו זוכה לקבל את המענה הרפואי לו הוא נזקק, אלא שסובל מהחמרה במצב בריאותו ואף מפגיעה מרחיקת לכת בשל המחדל הרפואי שממנו נפגע. בשל כך, המטופל עשוי לסבול לעיתים גם מסיבוכים שונים, ולפספס את חלון הזמן הצר שמאפשר לו לקבל טיפולים רפואיים שיטיבו את מצבו ויאפשרו לו להחלים.
באילו שלבים במסגרת המפגש של מטופל עם גורמי רפואה עלולה להתרחש רשלנות רפואית בטיפול בחולה?
רשלנות רפואית עשויה להתרחש למעשה, בכל שלב שבו אדם בא במגע עם גורמים מטפלים שונים במערכת הבריאות, לשם קבלת סיוע רפואי:
- רשלנות רפואית בשלב האבחון הראשוני של הבעיה מול הרופא המטפל.
- רשלנות רפואית המתבטאת באי הפניה לבדיקות רלוונטיות או להמשך בירור אצל רופאים מומחים.
- רשלנות רפואית במסגרת הבדיקות ופענוחן בידי הרופא המטפל או רופא מומחה.
- רשלנות רפואית בבחירת סוג הטיפול המתאים ביותר למצבו של המטופל.
- רשלנות רפואית במתן טיפולים רפואיים עד הגעה לתוצאות המקוות.
- רשלנות רפואית במעקב אחר מצב בריאותו של המטופל והפניה לטיפולי המשך על פי הצורך.
בכל אחד מן השלבים האלה, הרשלנות הרפואית בטיפול בחולה, עלולה לבוא לכלל ביטוי, למעשה. בחלק מן השלבים האמורים, זיהוי של המחדל הרפואי עדיין מאפשר לנפגעי הרשלנות הרפואית, לעצור את “כדור השלג המתגלגל”, ולהסתייע בגורם רפואי אחר על מנת למנוע או לתקן את הנזק הראשוני שנעשה להם. אולם למרבה הצער, במקרים לא מעטים, הרשלנות הרפואית מתגלה במועד מאוחר מדי, כאשר המטופל נושא כבר בהשלכות הכבדות של הטעויות שביצעו הגורמים שאמורים היו לסייע לו.
כיצד ניתן לפעול אם נפגעתם בעקבות רשלנות רפואית בטיפול?
אם אתם או מי מיקיריכם, נפגעתם חלילה בעקבות רשלנות רפואית בטיפולים רפואיים, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב הקשה שנכפה עליכם, הוא לפנות להתייעצות מול עורך דין רשלנות רפואית. עו”ד מסוג זה יוכל לבחון את הנסיבות שבהן אירע המחדל הרפואי, ולאמוד עם ההיתכנות לקבלת פיצויים במסגרת הגשת תביעת נזיקין בגין רשלנות רפואית.
תביעה זו תוגש כנגד הגורם הרפואי שכשל במילוי תפקידו, ותסייע לכם כנפגעים גם לעשות צדק כדי לסגור מעגל, וגם לקבל פיצוי כספי הולם בגין הנזקים שנגרמו לכם והטיפולים הרפואיים להם אתם זקוקים בעקבות זאת.
הגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית במסגרת טיפול
אם החלטתם שברצונכם להגיש תביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית, הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא כאמור לפנות לעורך דין העוסק בהגשת תביעות רשלנות רפואית. הידע המשפטי והניסיון המקצועי של עו”ד שזהו תחום עיסוקו, יתרמו לבניית תיק הוכחות איתן ואסטרטגיה משפטית שישרתו את האינטרסים שלכם בבית המשפט ויסייעו לכם לממש את זכויותיכם הרפואיות באופן מיטבי.
מהו חלון הזמן להגשת תביעת רשלנות רפואית?
באופן עקרוני, על הגשה של תביעות נזיקין בגין רשלנות רפואית בטיפולים רפואיים, חלה תקופת התיישנות בת שבע שנים מקרות הטיפול הרשלני אשר הוביל לפגיעה בבריאות המטופל/ת. עם זאת, בכל הנוגע לטיפול רשלני בקטינים (מטופלים שטרם מלאו להם 18 שנים), חלון הזמן להגשת תביעת פיצויים על רשלנות רפואית הוא עד שבע שנים ממועד הגיעו של הקטין לגיל 18.
היינו, ניתן לתבוע פיצויים בשל רשלנות רפואית בטיפול בקטינים עד הגיעו של נפגע הרשלנות לגיל 25. למותר לציין כי מטבע הדברים ישנם יוצאי דופן גם לכללים הללו, אשר מחייבים פנייה לייעוץ משפטי מקצועי מול עורך דין המספק סיוע בהגשת תביעות נזיקין בעקבות רשלנות רפואית במסגרת טיפול.
מדוע כדאי לכם להסתייע בשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית בטיפול?
עו”ד רשלנות רפואית הוא איש מקצוע העוסק בכל מה שנוגע לרשלנות רפואית בקבלת טיפולים רפואיים. בין אם מדובר במחדל רפואי שאירע לכם בעת המפגש עם רופא, בפגיעה בעקבות טיפול של אחים ואחיות, או נזק לבריאותכם שנעשה במסגרת בדיקת סקר וטיפול בלתי הולם של עובדי מעבדה רפואית – עורך דין מהסוג האמור ידאג לרכז למענכם את הראיות הנחוצות כדי להשיג עבורכם את הפיצוי שמגיע לכם.
על האלמנט הרגשי בתביעות פיצויים המוגשות בגין רשלנות רפואית בטיפול
ישנו ערך מוסף בפניה לקבלת סיוע משפטי מעורך דין רשלנות רפואית, והוא התנהלות מחושבת ושקולה במסגרת תביעת הנזיקין. אדם שנפגע ממחדל רפואי הופך לא אחת לשבר כלי – לא רק במישור הפיזי, אלא גם מבחינה נפשית. במצב כזה, קשה עד בלתי אפשרי להתנהל מול מערכת המשפט – התנהלות שאינה פשוטה גם עבור מי שבריאותו איתנה. מכאן הצורך הברור בליווי וייצוג משפטי של גורם מקצועי אובייקטיבי, שיוכל לדאוג למימוש האינטרסים שלכם גם אם אתם אינכם במצב המאפשר לכם לעשות כן באופן הנדרש.
למאמר: רשלנות רפואית בטיפול נפשי
למאמר: רשלנות רפואית סרטן ואונקולוגיה
לאיזה פיצוי כספי ניתן לצפות בהגשת תביעת רשלנות רפואית במסגרת טיפול בחולה?
בהגשת תביעת רשלנות רפואית ניתן להגיע לפיצויים בהיקף משתנה, כתלות באיכות הייצוג המשפטי של נפגע הרשלנות. בתי המשפט בישראל נוהגים לפסוק פיצוים לנפגעי רשלנות רפואית על פי הנסיבות הספציפיות בכל תיק לגופו. אולם באופן עקרוני, סיוע משפטי ראוי מאפשר במקרים רבים להגיע לפיצויים בשווי של עשרות אלפי ולעיתים גם מאות אלפי ש”ח.
רוצים להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית בטיפול בנוגע למימוש הזכויות הרפואיות שלכם? לחצו כאן!
שאלות ותשובות - רשלנות רפואית בטיפול
רשלנות רפואית בטיפול מתרחשת כאשר מטופל סובל ממחלה או ליקוי הדורשים טיפול של איש מקצוע רפואי – ואילו איש המקצוע מתרשל בתפקידו ולא מעניק למטופל את הטיפול הראוי וההולם למצבו.
רשלנות רפואית בטיפול עלולה להתרחש בשלב האבחון הראשוני של המחלה (כאשר מדובר על אבחון מאוחר של המחלה או אי אבחונה כלל), אי שליחת המטופל לביצוע הבדיקות הנדרשות, אי פענוחן באופן הולם, אי מתן טיפול הולם למצבו של המטופל ואף חוסר מעקב אחר מצבו של המטופל.
במידה וניתן להוכיח שהרופא התרשל בתפקידו, ושהתרשלות זו גרמה לנזק עבור המטופל – ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין הרשלנות הרפואית, וכך לקבל פיצוי הולם עבור הנזק שנגרם למטופל.
מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית, על מנת שיבחן האם קיימת תשתית ראייתית להגשת התביעה ויעמוד על הנזק המדויק שנגרם למטופל.